NJOFTIMET E FEDERATËS SË PINGPONGUT TË KOSOVËS

Raporti nga turneu individual i Veteraneve te Kosoves

13 prill 2014 -  Suhareke

Raporti i Kampionatit Ekipor te Kosoves (java IV)

12 prill 2014  - Prishtinë

Raporti i Kampionatit Ekipor te Kosoves (java III)

Raporti i Kampionatit Ekipor te Kosoves (java II)

ME 23 MARS MBAHET TURNEU MEMORIAL "ILIR LUSHTAKU 2014"

Ju njoftojme se turneu memorial "Ilir Lushtaku 2014" do te mbahet te dielen me 23 mars 2014 nga ora 10 e 30 ne Prishtine.

 

FPPK - Zyra per informim

Me 08 mars mbahet turneu nderkombetare "Adem Jashari 2014" - ndersa me 09 mars mbahet Kampionati Individual i Kosoves per Junior 2014

Pano_Adem_Jashari_2014

Ju njoftojme se me 08 mars 2014, FPPK organizon turneun nderkombetare "Adem Jashari 2014" ne pingpong ne qytetin e Therandes.

Ndersa me 09 mars 2014 do mbahet Kampionati Individual i Kosoves per Junior 2014.

Per me shume detaje do njoftoheni diteve ne vijim.

 

FPPK

Kampionati Individual i Kosovës për Seniore/ë 2014

Ju njoftojmë se Kampionati Individual i Kosovës për Seniore/ë do te mbahet me 01 dhe 02 mars 2014 duke filluar nga ora 10 e 30, ne Suhareke

Paraqitjen e lojtarëve dhe participimi 1 euro për lojtar dhe 2 euro për një çift (të meshkujve, të femrave dhe çift të përzier) duhet ta boni deri te enjten me 27 shkurt ne ora 16:00.

Shorti do të hidhet të enjten me 27 shkurt 2014 nga ora 16 e 30, dhe personat e interesuar mund të marrin pjese.

Udhëzim për paraqitje Fletëpagesën e pagesës për participim në Kampionatin Individual të Kosovës për Seniore/ë dhe për çifte (M, F, Mix) duhet ta skenoni (ose fotografoni) dhe ta dërgoni me email së bashku me emrat e lojtarëve (në renditje Alfabetike) që do marrin pjese në Turne.

Pagesa duhet të bëhet në xhirollogarinë e FPPK në Bankën për Biznes 1300271200018066, me përshkrimin, KPP (shkruani emrin e klubit) participimi për Kampionatin Individual të Kosovës për Seniore/ë,nuk pranohet pagesa në kesh.

Të drejtë pjesëmarrje në këtë garë, sipas nenit 10 të rregullores së sistemit të garave të FPPK, kanë të gjithë lojtarët më të vjetër se 13 vjeç, pra të gjithë ata që kanë lindur në vitin 2000 e më të vjetër.

Vërejtjeje: paraqitjet pas afatit nuk do te merren ne konsiderate edhe nëse e keni kryer pagesën.

 

FPPK - Zyra per informim

Me 22 shkurt FPPK organizon Kampionatin individual të Kosovës për Minikadet/ë (2002) dhe Kadete/ë (1999)

ju njoftojmë se Kampionati individual i Kosovës për Minikadet/ë (2002), Kadete/ë (1999) do te mbahet me 22 shkurt 2014 duke filluar nga ora 10 e 30, në Suharekë. do te mbahen lojerat Individuale, çifte, dhe çifte te perziera,  ky kampionat do te jete mundesi qe selektori i FPPK te perzgjedh kadetet ma te mire qe do e perfaqsojne Kosoven ne Rumi Children Sports Games in Konya TURKEY
Duke u bazuar në vendimin e Kuvendit te FPPK të mbajtur me 15/02/2014, secili lojtar duhet të participoj nga 1 euro për paraqitje në turne. Paraqitjen e lojtarëve dhe participimi 1 euro për lojtar, duhet ta boni deri të premten me 21 shkurt ne ora 16:00.  Shorti do te hidhet te premten me 21 shkurt 2014 nga ora 16 e 30, dhe personat e interesuar mund të marrin pjese. Udhëzim për paraqitje Fletedeftesen e pagesës për participim ne Turneun Adem Jashari duhet ta skenoni (ose fotografoni) dhe ta dërgoni me email se bashku me emrat  e lojtarëve (i radhitni si pas alfabetit, ju lutem) qe do marrin pjese ne Turne. 
Pagesa duhet të bëhet në xhirollogarinë e FPPK në Bankën për Biznes – 1300271200018066, nuk pranohet pagesa ne kesh.  Vërejtjeje: paraqitjet pas afatit nuk do te merren ne konsiderate edhe nëse e keni kryer pagesën.

 

FPPK - zyra per informin

TE DIELEN, ME 16 SHKURT, FPPK ORGANIZON TURNEUN "DITA E PAVARËSISË"

14-02-2014

 

Te dielen, me 16 janar nga ora 10:00, FPPK organizon turneun individual ne pingpong "Dita e Pavaresise" per nder te shenimit te gjashte vjetorit te dites se Pavaresise te Shtetit te Kosoves.

Turneu do te mbahet ne Palestren e Pingpongut te Pallatit te Rinise ne Prishtine.

 

Ftojme dashamiret e pingpongut dhe mediat e Kosoves te percjellin kete ngjarje sportive.

 

FPPK - zyra per informim

Ne linkun ne vijim mund te shikoni Shortin Final te Komisionit te Garave per turneun "Dita e Pavaresise":

Ndër 10 Sportistët bursist për "Shpresat Olimpike" edhe pingpongisti Baton ÇITAKU

Memli_Krasniqi_dorezoi_vendimin_e_Burses_Baton_CITAKUT

Prishtine, 15.01.2014 - Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Memli Krasniqi, ndau bursat për shpresat olimpike dhe paraolimpike për 10 sportistë të rekomanduar nga Komiteti Olimpik i Kosovës. Ndarja e bursave e cila u bë për herë të parë, u realizua në bazë të Rregullores nr. 03/2013 për Shpresat Olimpike dhe Paraolimpike, të miratuar vitin e kaluar.

Secilit sportist bursist do t’i ndahet shuma me vlerë financiare prej 150 euro në muaj për një vit, dhe në total për shpresat do të jepet një shumë prej 18000 euro. 
Ministri Krasniqi e cilësoi këtë fillim vit të suksesshëm për sportin e Kosovës. Pas lajmit nga FIFA, ai konsideroi një moment tjetër të mirë edhe ndarjen e këtyre bursave për këta sportistë. 
“Nëse vlen rregulli se dita e mirë shihet në mëngjes, atëherë mund të themi se ky vit do të jetë shumë i mbarë për sportistët tanë. Para disa ditësh morëm lajme të mira për futboll dhe sot jemi mbledhur për një ngjarje shumë të rëndësishme, dhe që po ndodh për herë të parë, për ndarjen e bursave për shpresat olimpike dhe paraolimpike”, tha ministri. 
Ndërkaq, Kryetari i Komitetit Olimpik të Kosovës, Besim Hasani, u shpreh se viti i kaluar ishte vit i suksesshëm për sportin në Kosovë. Janë ndarë pesë shpërblime për sukseset e arritura në sport, duke pasuar edhe me ndarjen e këtyre 10 bursave për shpresat dhe sportistët e rinj. 
Në emrin e sportistëve bursistë, notarja Rita Zeqiri, shprehu kënaqësinë për këtë përkrahje që shteti po bën për ta. “Kjo mbështetje na bën neve që të punojmë edhe më shumë dhe është një nxitje shtesë që të arrijmë suksese sa më të mëdha”, u shpreh Zeqiri. 
Sportistët bursistë të shpresave olimpike dhe para olimpike që u përkrahën financiarisht për këtë vit janë: Medina Surdulli – notare; Rita Zeqiri – notare; Vijona Kryeziu – atlete; Milot Rashica – futbollist; Armend Gjogjaj – boksier; Dardan Syla – mundje; Baton Çitaku – pingpong; Hazir Asllani – shigjetar, Akil Gjakova – xhudist dhe Distria Krasniqi – xhudiste.

FPPK - Zyra per informim

Aprovohet dorëheqja e Sekretarit Gjeneral

Në mbledhjen e fundit të bordit të FPPK u aprovua dorëheqja e z.Idriz Prestreshit,  dhe pas propozimit të kryetarit për të zgjedhur një ushtrues detyre deri në shpalljen e konkursit për Sekretar të përgjithshëm,  Bordi njëzëri mori këtë :

VENDIMI . z.Fadil Luta jur.dipl. zgjidhet për U.D. i Sekretarit Gjeneral te FPPK-se.

Kartilina_FPPK_2014
Pano_Lupulesku_Kamp
Cast_nga_Kampi

Prishtinë,30 dhjetor 2013 – Ne palestrën e pingpongut te pallatit te Rinis ne Prishtine, nga data 23-30 dhjetor 2013 u mbajte “Kampi Stërvitor për pingpongist te Rinj” i cili u udhëhoq nga ekspertet Rumun nga Uzdini i Vojvodinës, Nikolae dhe Lorencio Lupulesku. Gjate këtyre 7 ditëve u punua intenzivisht me pingpongistët e rinj te klubeve kosovare te cilët debutuan ne pilot projektin e sivjetmë te FPPK-se “Liga e Juniorëve” dhe pingpongist tjerë te rinj. Dy grupe me nga 14 pingpongist, dy here ne dite nga 2 ore stërvitje mësuan me te rejat e pingpongut modern. Edhe trajnerët e interesuar patën rast qe te përvetësojnë metodat dhe teknikat me te reja te këtij sporti per te i transmetuar pingpongistëve te rinj.

Ky projekt jashtëzakonisht i rëndësishëm u mundësua nga zyra e British Council ne Prishtine.

FPPK – Zyra për informim

Prezantohet KP Vëllaznimi i riorganizuar

Logo_Kpp_Vellaznimi

Gjakove-Të shtunën me 28 dhjetor, 2013 në Gjakovë është organizuar edicioni i pestë i prezantimeve publike ‘BarCamp’ ku ndër temat e zgjedhura për prezantim ka qenë edhe iniciativa për masivizimin dhe zhvillimin e pingpongut.

Para 170 të pranishmeve, kryesisht të rinj, kryesia e re e klubit ka paraqitur ngjarjet nga vitet e arta të pingpongut gjakovar deri tek krizat e pasluftës dhe vizionin për të ardhmen që ka të bëjë me zhvillimin e brezave të rinj të pingpongistëve, gjithnjë duke qenë klub gjithëpërfshirës dhe i hapur për të gjithë adhuruesit e këtij sporti në Gjakovë.

“Pingpongu është sport mjaft dinamik që zhvillon njeriun, njëkohësisht është sport që shuan diferencat e moshës dhe të gjinisë, prandaj, është sport për të gjithë” – u tha ndër të tjera në prezantim.

Kryesia e re e klubit e zgjedhur në muajin Shtator, është duke bërë përpjekje të vazhdueshme për të siguruar mjetet e nevojshme për zhvillimin e aktiviteteve të klubit.

Në prezantim gjithashtu u diskutua për problemin kryesor që ka shoqëruar gjithnjë pingpongun gjakovar e i tillë është mungesa e një salle dedikuar plotësisht zhvillimit të pingpongut.

Vëllaznimi, ka rikthyer si trajner Admir Boshnjakun dhe nga muaji i ardhshëm do të formojë kategoritë e reja të lojtarëve si dhe ekipin e femrave.

 

FPPK - Zyra per informim

Liga Kombëtare e Pingpongut "DARDANIA"

Me daten 21 dhjetor 2013, ne Palestren e Sporteve "13 Qershori" ne Therande do jetesohet projekti i Liges Kombetare te Pingpongut e perbere nga kater ekipet me te mira te Kosoves dhe kater ekipet me te mira te Shqiperise ne konkurencen e meshkujve dhe femrave.

 

Ne vijim e gjeni orarin e garave ekipore:

Në linkun në vijim mund të shkarkoni Prospektin Zyrtar të këtyre garave:

Veteranët nga Kosova të suksesshëm në Dubai

Dubai, UAE,

10 nentor 2013

 

Ju informoje se ne diten e trete te turneut UAE Interanational Veteran Open TT Championships Dubai 2013 perfaqesuesit kosovar ishin te suksesshem duke fituar 5 medale dhe ate:
-Besire Domaniku fitoi dy medale te arta, ne konkurrencen individuale ne grupmoshen 40-49, dhe ne ate te qifteve femra se bashku me bulgaren Zlateva Reni Zlatanova te cilat ne finale munden qiften Samena Mohamed Abolnaser (EGY)/Ksenia Ursu (USA) me rezultat 3:2
-Besart Domaniku dy medale, te bronzes me Nehat Citakun ne konkurrencen e qifteve meshkuj, grupmosha 30/40, pasi munden me pare ne 1/4 e finales qiftin favorit Ravish Trimpathi (IND) / Aqeel Ahmed (PAK) por ne 1/2 e finales humben nga qifti i filipineve Oliver Adolfo / Rex Bolivar. Ne konkurrencen individuale Besarti ne finale humbi nga francezi Patrick Hayati me rezultat 3:1.
- Nehat Citaku ne grupmoshat 50-59 ne garat individuale zuri vendin e trete.
Turneu vazhdon me garat ekipore.

 

FPPK - Zyra per informim

FTESE per pjesemarrje ne Turneun e Veteraneve ne Pingpong VLORA 2013

Te nderuar veteran dhe veterane te pingpongut,


Ju njoftojme se nga 30 nentor deri me 01 Dhjetor ne qytetin e Vlores se Shiperise, per ndere te dites se Flamurit Kombetar, do te mbahet Turneu Nderkombetar i Veteraneve ne Pingpong VLORA 2013.Ftesen me informata te duhura per kete turne si dhe formen e paraqitjes mund ti gjeni ne dokumentet e bashkangjitur.
Per me shume informata mos hezitoni te kontaktoni.
Me respekt.
Remzi Shala,Kryetar i Shoqates se Veteraneve Anetar i Keshillit OrganizativCell: +386 49 750 406Email: remzi_sh@hotmail.com

INFORMATË E RËNDËSISHME PËR KLUBET DHE LOJTARËT

Të nderuara klube dhe lojtarë,

per shkak te aktiviteteve te paparapara - pjesëmarrjes së përfaqësueseve të Kosoves (femra dhe meshkuj)  në Kampin Përgatitor në Stamboll, nga data 23-28 tetor, me ftese te Federates Turke të Pingpongut, Bordi i FPPK-së ka vendosur që:

 

- Java e fundit e Kampionatit Ekipor, e paraparë të zhvillohet të dielen më 27 tetor, do të  shtyhet për datën 02 nëntor (të shtunën) 2013

- Turneu  "TOP 8" për minikadetë, i paraparë më 03 nentor, për shkak të zgjedhjeve lokale, do të zhvillohet më 09 nëntor 2013.

 

FPPK - Zyra per informim

KOSOVA MERR PJESË NË KAMPIN PREGADITORË NË TURQI

Prishtinë, 22 tetor 2013

 

Me ftesë të Federatës Turke të Ping Pongut, Kosova merr pjesë në Kampin Pregaditorë Kombëtarë ne kompleksin sportiv Bajram Pasha në Stamboll të Turqisë nga data 23 deri 28 tetor 2013.

 

Në këtë kamp pregaditorë do të marrin pjesë 9 përfaqësuese te shteteve të rajonit si: Turqia (nikoqiri), Azerbajxhani, Kosova, Kazakstani, Uzbekistani, Turkmenistani, Taxhikistani, Kirgizstani dhe Gjeorgjia.

 

FPPK - Zyra për informim

Kosova merrë pjesë në Kampionatin Evropian në Vjenë të Austrisë, nga 04-13 tetor 2013

Nga 04-13 tetor, Kosova do të marrë pjesë në kampionatin evropian për të rritur me përfaqësuesen e meshkujve dhe femrave e që do mbahet këtë vit në Vjenë të Austrisë.

Përfaqësuesja e femrave të Kosovës do të garojë në Divizionin Standard në grupin B dhe do ndeshet kundër Zvicrës, Estonisë, Skotlandës dhe Azerbajxhanit.

Ndërsa përfaqësuesja e meshkujve të Kosovës do të garojë poashtu në Divizionin Standard në grupin B dhe do ndeshet kundër Lituanisë, Estonisë, Norvegjisë, Irlandës dhe Qipros.

 

FPPK - Zyra per informim

Organizohet turneu tradicional FESTARI OPEN 2013

27 shtator 2013, Prishtinë

 

Turneu i hapur “Festari Open 2013” organizohet me 29 Shtator në palestrën e sporteve “13 Qershori “ në Therandë nga ora 10:00deri në 18:00.

Ky turne është individual dhe mbahet për kategorinë e kadetëve dhe seniorëve.

 

Festari është festë zyrtare e të rinjve dhe e të gjithë qytetarëve të Komunës sëSuharekës (Therandës). Me emrin “ Festari” shprehen dy kuptime: Festa e rinisëapo Festa e artë. Festari është festë e të gjithë qytetarëve pa dallim, moshe, gjinie, kombësie apo feje.  Festari është tradicional dhe fillon të hënën e fundit të shtatorit dhe përfundon të dielën e asaj jave. ”Festari 2013” është i dymbëdhjeti me radhë. Në kuadër të aktiviteteve sportive gjatë Festarit, një vend të posaqëm zënë edhe turniri tradicional i pingpongut që deri në vitin 2011 është organizuar nga ana e KPP “Theranda” vetëm ne kategorinë e qifteve. Nga viti 2012 turniri i ping pongut ka hyrë në kalendarin e Federatës së Ping Pongut të Kosovës si një turnir poentues i cili do të zhvillohet me 29 shtator në palestrën e sportit “13 Qershori” në Therandë. KPP Theranda në bashkëpunim me Komunën e Suharekës do të organizoj pjesën teknike të garave duke përfshirë edhe drekën për pjesëmarrësit e turneut.

 

Në linkun në vijim mund të shkarkoni Shortin Final të këtij turneu si dhe buletinin e turneut.

FPPK - ZYRA PER INFORMIM

MBAHET KUVENDI I RREGULLT I PUNES I FPPK-se

Prishtine, 06.09.2013- Te shtunen me 07.09.2013, duke filluar nga ora 12:00 ne Sallen e Mbledhjeve te Shtepise se Sporteve ne Prishtine do te mbahet Kuvendi i Rregullt i Punes i Federates se Pingpongut te Kosoves ne te cilin do shqyrtohet raporti i punes dhe ai financiar per periudhen Janar-Gusht 2013 si dhe do te plotesohet Bordi i Fppk-se me anetare te ri.

 

FPPK - Zyra per informim

Reprezentacioni i KOSOVES merr pjese ne Kampionatin Ballkanik U21 ne Sarajeve

Logo_U21_BTTC

Prishtine, 28 gusht 2013- Ne qendrën sportive “Skenderija” te Sarajevës, ne Bosnje dhe Hercegovinë, nga data 29.08.-01.09.2013 mbahet Kampionati i 39-te Ballkanik për Senior – U21. E veçanta e këtij kampionati është se për here te pare ne historinë e kësaj gare pjesëmarrës do te jene edhe reprezentuesit e Kosovës ne te dy konkurrencat.

Kosovën ne këtë kampionat do ta përfaqësojnë:

Femrat

  1. Arbana Janjeva, Kpp Shkolla- Prishtine,
  2. Iliriana Haliti, Kpp Shpresa – Turiqevc dhe
  3. Nehare Janjeva, Kpp Prishtina Prishtine           Trajner: Besire Domaniku

Meshkujt

  1. Linor Çitaku, Kpp Prishtina-Prishtine
  2. Mërgim Veliu, Kpp Ilir Lushtaku-Skenderaj
  3. Baton Çitaku, Kpp Prishtina Prishtine dhe
  4. Veton Gota, Kpp Elif 19-Prizren                           Trajner: Idriz Prestreshi

Kampionati Ballkanik do te organizohet ne te gjitha disiplinat, ne garat ekipore, individuale, qifte meshkujsh, qifte femrash dhe ne qifte te përziera, ndërsa pjesëmarrëse janë: Turqia, Greqia, Bullgaria, Rumania, Serbia, Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi,  Shqipëria, Maqedonia dhe Kosova.  Përveç garave sportive me 30 gushte ne ambientet e qendrës sportive Skenderija ne Sarajeve do te mbahet edhe Kongresi i 50 jubilar i këtij Unioni ne te cilën do te shpërblehen figurat e njohura sportive ne këtë treve ndërsa njeherit do te përzgjidhet edhe organizatori i garës se ardhshme. Kandidaturën për organizimin e këtij kampionati për vitin 2014 e ka bere edhe Kosova-qyteti i Prishtinës. Kosovën ne këtë Kongres e përfaqëson Kryetari i Federatës se Pingpongut te Kosovës z. Nehat Çitaku.

Edhe pse FPPK-ja shënon 10 vjetorin e saj si anëtare e barabarte e Federatës Ndërkombëtare te Pingpongut (ITTF) dhe asaj Evropiane ETTU, kjo është hera e pare qe merr pjese ne nje Kampionat Ballkanik ndërsa kete te drejte e fitoi ne maj te këtij viti ne Paris, gjate Kampionatit Boteror ne Kongresin e BTTU-se.

Lidhur me rrjedhën e këtij kampionati mund te informoheni ne linkun:

http://www.balkantabletennis.com/u21_2013.html

Delegacioni i Kosovës niset sot për ne Sarajeve ndërsa këtë e mundësoi Departamenti i Sportit përkatësisht Ministria për Rini Kulture dhe Sport.

FPPK-Zyra për informim