STAG

Laureatët e FPPK-se 2016

Federata e Pingpongut e Kosovës vazhdon traditën e shpalljës së pingpongistëve më të mirë të vitit 2016, si dhe do të ndan mirënjohje për kontribute të ndryshme në sportin e pingpongut!

Federata e Pingpongut ka shpallur më të mirët për vitin 2016, në një atmosferë festime në prezencën e shumë personaliteteve vendore dhe nderkombëtare.  

Më të mirët për vitin 2016 të cilët ishin përzgjedhur nga komisioni dhe aprovuar nga Bordit i FPPK-së janë:

1.    Mirënjohje të veçantë: Departamentit të sportit – nga Ministria për Kulturë Rini dhe Sport

2.    Mirënjohje të veçantë:
Për kontributin e vazhdueshëm për ngritjen e pingpongut në Kosove, e posaçërisht për arritjen e marrëveshjes me STAG për furnizim me pajisje. 
Nehat Çitaku, Kryetar i FPPK-së

3.    Mirënjohje të veçantë:
Për promovimin e Ping-Pongut në Kosove me ane të rrjeteve sociale si dhe për kontaktet me ITTF dhe ETTU 
Kastriot Orana, Kryetar i komisionit për marrëdhënie me jashtë
 
4.    Mirënjohje të veçantë:
Për informimin e publikut me aktivitetet e FPPK-së  për:
Radiotelevizionit të Kosovës, RTK, 
Klan Kosova
KTV 
RTV 21

5.    Ekipi më i mirë i vitit në konkurrencën e Juniorëve:
Kampion i ligës dhe kupës së Kosovës, kampionin në ranglistën e Juniorëve. 
Kpp “Prishtina I (J)”  Prishtinë  (Blendon Luta, Jon Shala, Çlirim Fazliu, Marin Lleshi, Yll Dragidella) 

6.    Ekipi më i mirë i vitit në konkurrencën Senior -Femrat:
Kampion i Kosovës, Fitues i Kupës së Kosovës, kampionin në ranglistën e senioreve
Kpp “Prishtina”  Prishtinë  (Era Janjeva, Iliriana Haliti, Vlona Maloku)

7.    Ekipi më i mirë i vitit në konkurrencën e Senior -Meshkujt:
Kampion i Kosovës, Fitues i Kupës së Kosovës,  kampionin dhe nen kampionin në ranglistën e seniorëve
Kpp “Prishtina”  Prishtinë  (Baton Çitaku, Besart Domaniku, Linor Çitaku, Yll Presreshi, Petrit Dragidella)

8.    Klubi më i suksesshëm i vitit 
Klubi që ka arrit rezultatet me të mira në total me të gjitha kategoritë garuese, si në garat ekipore ashtu edhe në garat individuale. 
Në garat ekipore: 1) Senior meshkuj: Kampion i Kosovës, Fitues i Kupës së Kosovës, 2) Senior femra: Kampion i Kosovës, Fitues i Kupës së Kosovës, 3) Junior: Kampion i Kosovës, Fitues i Kupës së Kosovës. 
Në garat individuale: Senior meshkujt kampionin nën kampionin, Senior femrat kampionin, Junior meshkujt kampionin.
Kpp “Prishtina”  Prishtinë  

9.    Punëtori sportiv i vitit:
Për punën e palodhshme në organizimin e të gjitha aktiviteteve të FPPK-së gjatë vitit 2016.
Fadil Luta – Sekretar i FPPK-se.
. 
10.    Gjyqtari më i mirë vendor :
Gjyqtar kombëtar i pingpongut, që u spikat për paanësi gjatë ndarjes së drejtësisë në shumicën e garave në vend, si dhe në Tivat në BTTU U18. 
Isak Maxhera, Gjyqtar i FPPK-së

11.    Gjyqtari më i mirë ndërkombëtar :
Gjyqtar ndërkombëtar i pingpongut, i cili ndau drejtësinë në garat më të rëndësishme ndërkombëtare, pjesëmarrës me normë olimpike në RIO dhe BAKU dhe ka ndihmuar edhe mbarëvajtjen dhe organizimin e garave kombëtare. 
Jeton Beqiri, Gjyqtar Ndërkombëtar

12.    Trajneri më i mirë:
Për kontributin e vazhdueshëm në ngritjen e pingpongut në Kosovë, për arritjet me të gjitha kategoritë garuese si në garat ekipore ashtu edhe ato individuale.
Besart Domaniku, Kpp “Prishtina”  Prishtinë

13.    Befasia e vitit:
për të arriturat gjatë vitit 2016 me kategoritë e reja dhe me senior, (vendi i parë në turneun e seniorve festari Open, pjesëmarrja dhe  vendi i 4 në TOP 12 senior). 
Kreshnik Mahmuti  anëtar i Kpp “Lidhja e Prizrenit” Prizren

14.    Minikadetja më e mirë:
Nr 1 në ranglistën e Kosovës për minikadete, fituese e Kampionatit individual të Kosovës për Minikadete, vendi i dytë në Turneun Memorial për Minikadete “Bedri Ajeti” dhe fituese e turneut TOP 8 MiniKadete 
Jerina Rexhepi, anëtare  e  Kpp “Ahmet Hoxha”, Ferizaj

15.    Minikadeti më i mirë:
Nr 1 në ranglistën e Kosovës për minikadet
Fitues i Kampionati individual të Kosovës për Minikadet, vendi i tretë në turneun memorial për Minikadetë “Bedri Ajeti” dhe fitues i turneut TOP 8 MiniKadet
Blendi Hajdari  anëtar i Kpp “Lidhja e Prizrenit” Prizren

16.    Kadetja më e mirë:,
Nr 1 në ranglistën e Kosovës për kadete,
Fituese e Kampionatit individual të Kosovës për kadete, Turneut Dita e Çlirimit të Prishtinës, vendi i dytë në Turneun Memorial për kadete “Bedri Ajeti’, si dhe fituese në turneun TOP 8 Kadete; pjesëmarrëse në kampionatin ballkanik për të rinj në TIVAT ka shënuar 6 fitore, dhe pjesëmarrëse në kampionatin evropian për të rinjë në ZAGREB.
Alma Mehameti, anëtare e Kpp “Drita”, Gjilan

17.    Kadeti më i mirë:
Nr 1 në Ranglistën e Kosovës për kadetë,
Fitues i Turneun Memorial për kadetë “Bedri Ajeti”, vendi i dytë në Kampionatin individual të Kosovës për kadet, në TOP 8 Kadet dhe në Turneun ‘Dita e Çlirimit të Prishtinës’, pjesëmarrës në kampionatin ballkanik për të rinj në TIVAT, ku ka shënuar 4 fitore, pjesëmarrës në kampionatin evropian për të rinjë në ZAGREB ka shënuar 3 fitore. 
Fatih Karabaxhaku  anëtar i Kpp “Prizreni” Prizren

18.    Juniorja më e mirë e vitit:
Nr 1 në Ranglistën e Kosovës për junior,
Fituese e Kampionatit individual të Kosovës për Juniore, Turneut Memorial për Junior “Hasan Prishtina”, dhe turneut TOP 8 Juniorët; vendi i dytë në Turneun Memorial për Junior “Bedri Ajeti” si dhe në turneun Dita e Çlirimit të Prishtinës. Pjesëmarrëse në kampionatin ballkanik për të rinj në TIVAT ka shënuar 5 fitore, dhe pjesëmarrëse në kampionatin evropian për të rinjë në ZAGREB ka shënuar 1 fitore.
Era Janjeva, anëtare e Kpp “Prishtina”, Prishtinë

19.    Juniori më i mirë i vitit:
Nr 2 në Ranglistën e Kosovës për junior,
Fitues i Kampionatit individual të Kosovës për Junior, Turneut Memorial për Junior “Hasan Prishtina”, vendi i tretë në turneun Dita e Çlirimit të Prishtinës, vendi i pestë në turneun TOP 12 Junior; pjesëmarrës në Kampionatin Evropian në Zagreb ka shënuar 1 fitore, pjesëmarrës në kampionatin ballkanik për të rinj në TIVAT ka shënuar 5 fitore. 
Lear Beqiri, anëtar  i Kpp “Shkolla I (J)”, Prishtine

20.    U21 më e mirë e vitit:
Nr 2 në Ranglistën e Kosovës për U21
Pjesëmarrëse në kampionatin ballkanik U21 në NIKSHIQ ku ka shënuar 3 fitore dhe është plasuar në TOP 16 të këtij turneu. 
Iliriana Haliti, anëtar  i Kpp “Prishtina”, Prishtine

21.    U21 më i mirë i vitit:
Nr 1 në Ranglistën e Kosovës për U21 
Pjesëmarrëse në kampionatin ballkanik U21 në NIKSHIQ ku ka shënuar 3 fitore dhe është plasuar në TOP 16 të këtij turneu. 
Ylli Dragidella, anëtar  i Kpp “Shkolla”, Prishtine

22.    Pingpongistja më e mirë e vitit: 
Nr.1 në Ranglistën e FPPK-së
Fituese e Turneut Dita e Pavarësisë, Kampionatit individual për Seniore, Turneut memorial ‘Adem Jashari’, si dhe Festari Open, vendi i dytë në Turneun ‘Lidhja e Prizrenit’, pjesëmarrëse në Kampionatin Botëror në Kuala Lumpur, ka shënuar 7 fitore,  pjesëmarrëse në kualifikimet për RIO në Halmstad, ka shënuar 1 fitore, pjesëmarrëse Kampionatin Evropian në Budapest si dhe në kualifikimet evropiane për 2017 në Austri dhe në Kosovë.
Vlona Maloku, anëtare  e  Kpp “Prishtina”, Prishtinë

23.    Pingpongisti më i mirë i vitit:
Nr 1 në ranglistën e FPPK-së 
Fitues i Turneut ‘Dita e Pavarsisë, ‘Kampionatit Individual për Senior’, turneut memorial ‘Ahmet Hoxha’ dhe turneut \"TOP 12’’; vendi i dytë në turneun memorial ‘Adem Jashari’, në turneun ‘Lidhja e Prizrenit’ dhe në turneun dita e flamurit Kombëtar.
Pjesëmarrëse në Kampionatin Botëror në Kuala Lumpur, ka shënuar 6 fitore,  pjesëmarrës në kualifikimet për RIO në Halmstad,  pjesëmarrëse Kampionatin Evropian në Budapest si dhe në kualifikimet evropiane për 2017 në Wells ku ka shënuar 4 fitore.
Linor Citaku, anëtar i Kpp“Prishtina”, Prishtinë