STAG

Benefitet e lojës së pingpongut

 Si çdo aktivitet sportiv edhe sporti i pingpongut ka benefitet e saj. Më poshtë po i listojmë disa nga benefitet kyresore shëndetësore të cilat i përfitojmë nga pingpongu:

1- Koordinimi dorë-sy
Duke përcjell topin me sy dhe një reket në dorë, pingpongu natyrisht promovon një përmirësim të koordinimit të syrit me dorë. Pingpongu konsiderohet si një nga sportet më të shpejta në botë dhe me kaq shumë menyra të ndryshme të rotacionit të topit, duhet vërtet një koordinim i nivelit të lartë dorë-sy për të goditur topin.

2- Zhvillon vetëdijen mendore
Zhvillimi i taktikave dhe strategjive është po aq i rëndësishëm sa forca apo puna në këmbë. Me një lojë vërtet të shpejtë si pingpongu, vërtet keni nevojë për mprehtësi mendore dhe planifikim të kujdesshëm të strategjive sepse nuk ka kohë për të menduar. Pasi të jeni në një lojë, kryesisht janë instinktet dhe strategjitë e planifikuara paraprakisht të cilat veprojnë.

3- Përmirëson reflekset
Me natyrën e ritmit të shpejtë të sportit, nuk është për t'u habitur që reflekset trupore të një lojtari gjithashtu do të përmirësohen.

4- Përmirëson muskujt thelbësorë
Për dallim nga sportet e tjera, pingpongu është më i lehtë në nyje; por si sportet e tjera, ai patjetër do të funksionojë forcën e muskujve të këmbës, krahut dhe abdomenti. 

5- Djeg kaloritë
A dinit se? Një person rreth 70kg mund të djegë  deri në 272 kalori / orë duke luajtur pingpong. Padyshim një mënyrë argëtuese për të djegur kilogramët shtesë!

6- Ruajtja e shëndetit mendor
Pingpongu përmirëson vetëdijen konjitive. Ai gjithashtu stimulon përbërës të ndryshëm të trurit. Një studim i bërë nga studimet japoneze tregon se mund të parandalojë edhe semundjen e alzheimerit.

7- Përmirëson ekuilibrin
Një lojtar duhet të jetë i shpejtë në këmbët e tij, si dhe të jetë në gjendje të ruajë ekuilibrin gjatë gjithë një loje.

8- Zgjeron rrethin tuaj shoqëror
Si me çdo sport, kjo është një mundësi e shkëlqyeshme për të takuar njerëz të rinj dhe për të bërë miq të rinj.